ورود به سامانه
مرا به خاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کردهاید؟
ثبت نام در سایت
صفحه اصلی
Home
معرفی
پیام مدیریت
تاریخچه فرزانگان
منشور اخلاقی
آیین نامه جامع اجرایی
چارت سازمانی
معرفی دبیرستان
انجمن اولیا و مربیان
معرفی اعضا
گزارش جلسات
تعالی مدیریت
سند تحول بنیادین
سند راهبردی دبیرستان
تقویم اجرایی
برنامه درسی ملی
برنامه درسی ترکیبی
کلاس های آموزش مجازی
اتوماسیون
اتوماسیون داخلی
اتوماسیون اداری
آموزش اتوماسیون
تماس با ما
سند راهبردی دبیرستان فرزانگان
{{menu.Name}}
{{menu1.Name}}
{{menu2.Name}}
{{menu3.Name}}
{{menu4.Name}}
12
دی
1397
توصیههای مایکل شیبن به نویسندههای جوان
مولف:
T روابط عمومی
/ دسته: دسته بندی نشده / رتبه دهید:
کافه کتاب فرزانه معرفی می کند .
توصیههای مایکل شیبن به نویسندههای جوان
گوشی را کنار بگذارید/ داستان دیگران را بشنوید تا داستان خودتان را بنویسید
مایکل شیبن نویسنده آمریکایی و برنده جوایز پولیتزر و هوگو در توصیه به نویسندههای جوان میگوید بهتر است قبل از هر کاری تلفن همراه خود را کنار بگذارید تا بتوانید شروع به نوشتن کنید.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از الکتریک لیتریچر، مایکل شیبن رمان نویس و فیلمنامه نویس آمریکایی در سال 1988 با نوشتن رمان علمی تخیلی «اسرار پیتسبرگ» توانست محبوبیت خاصی بین مخاطبان انگلیسی زبان کسب کند. وی در سال ۲۰۰۱ به خاطر رمان «ماجراهای شگفتانگیز کاوالیر و کلی» جایزه پولیتزر را گرفت و کتاب «مجمع پلیسهای عبری» را در سال ۲۰۰۷ منتشر کرد که یک سال بعد به خاطر این کتاب برنده جایزه علمی تخیلی هوگو شد.
استعداد فوقالعاده شیبن در ترکیب داستان تخیلی و تحقیقات علمی از او نویسندهای منحصر به فرد ساخته است به طوری که بسیاری اعتقاد دارند ژانر جدیدی را ایجاد کرده است. وی در گفتگویی به نویسندههای جوان توصیه میکند بهترین راه تمرکز برای نوشتن این است که تلفن همراه خود و هر وسیله تکنولوژی دیگر را کنار بگذارند. وی میگوید اولین چیز بعد از تمرکز نیز این است که بدانیم درباره چه چیزی مینویسیم چون بعضی نویسندهها تا آخرین کلمه کتابشان نمیدانند درباره چه چیزی نوشتهاند. گفتگوی زیر را با مایکل شیبن را بخوانید:
معمولاً نویسندهها عادت دارند در تنهایی بنویسند و حتی به صورت تنها یا منزوی زندگی کنند. این مسئله در مورد شما صدق میکند؟
البته بستگی به شرایط دارد. باید بگویم که شغل نویسندگی با تخیل سروکار دارد و برای بالا بردن قدرت تخیلی به نظرم باید با جامعه ارتباط بیشتری داشت. وقتی نویسنده نتواند با آدمهای اطرافش ارتباط خوبی داشته باشد نمیتواند داستان خوبی بنویسد. همانطور که شما گفتید شغل نویسندگی با انزوا قرابت خاصی دارد ولی برای خلق یک دنیای تخیلی و داستانی نیز باید از دنیای واقعی الگو گرفت. خودم خیلی آدم خجالتی هستم ولی ترجیح میدهم با آدمهای بیشتری در اطرافم صحبت و معاشرت کنم تا با این حسم مبارزه کنم چون اعتقاد دارم خجالتی بودن چیزی برای من نویسنده ندارد. باید داستان انسانهای زیادی را بشنوم تا بتوانمک داستان خودم را بنویسم.
توصیه شما به نویسندگان جوان تر درباره شنیدن بهتر داستان دیگران چیست؟
خب شاید کسی از من بپرسد که چه زمان طول میکشد تا یک رمان بنویسم. اگر بگویم سه یا چهار سال شاید با توجه به سابقه من چیز عجیبی باشد ولی باید بگویم که نوشتن یک فرآیند طولانی است که تنها بخش کوتاهی از آن روی کاغذ میآید. باید بیشتر از وقتی که برای نوشتن یک رمان میگذارید برای شنیدن یا خواندن داستانهای دیگران وقت بگذارید. اگر بخواهم توصیهای به خودم کنم همان خواندن یا شنیدن داستان دیگران است. توصیه من به نویسندههای جوانتر این است که اول از همه تلفن یا وسیله دیجیتال خود را کنار بگذارند و شروع به تخیل کنند. معمولاً جوانها عادت دارند حتی در موقع قدم زدن در خیابان به جای نگاه کردن به درختان و آسمان و ... به تلفن خود نگاه میکنند پس بهتر است آن را کناری گذاشته و به اطرافتان نگاه کنید. تلفن همیشه یک عالمه چیز جدید دارد. از اینستاگرام گرفته تا ایمیل و پیامهای غیرضروری.
معمولاً در آثارتان سعی میکنید سبکهای جدید را تجربه کنید. چگونه؟
خب این همان چیز است که قبلاً گفتم. همیشه سعی میکنم نوشتههایی از دیگران را بخوانم و در مطالعه داستان و کتاب خیلی تنوع طلب هستم. از نوشتههای کلاسیک و مدرن گرفته تا کتابهای مربوط به نویسندگان مستند و ... خب اینجوری میتوانم هر کدام از این نوشتهها را برای الهام بخشی خودم استفاده کنم. باید بگویم نویسندگی همان خواندن و تجربه کردن است.
روز شمار ادبی
تعداد مشاهده (1044) نظرات (0)
نظرات کاربران درباره خبر "توصیههای مایکل شیبن به نویسندههای جوان"
نظرتان را بیان کنید
نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید
ارسال